Gisternacht laat aangekomen na wat begon als een voorspoedige vlucht. De kindjes naast me werden pas een half uur voor de landing vervelend, dus om 10 over acht was ik veilig in Nairobi. Van daar moest ik nog door met een binnenlandse vlucht. Die was wat laat, maar uiteindelijk was ik om even voor middernacht op Moi International Airport, Mombasa. Bij de bagagebelt wordt één karretje leeggeladen. Even later is de belt al weer leeg, maar ik sta er nog. Ondanks wat ze op schiphol hebben beloofd was de bagage niet vanzelf doorgezet naar de volgende vlucht. Of het is op het verkeerde vliegtuig gezet en is nu onderweg naar Vladiwostok :P Dan maar zonder bagage naar het hotel. Eerst een formuliertje invullen om te zorgen dat mijn bagage alsnog komt en dan een taxi zoeken. Dat is niet moeilijk: er staan nog maar een paar om dit tijdstip, maar ze willen allemaal graag een klant. Onderhandelen lijkt niet echt mogelijk en ik heb er ook niet echt zin meer in. Helaas blijkt het veerpontje (Mombasa ligt op een eiland) net weg, dus we moeten nog eens een half uur wachten. Uiteindelijk bereik ik tegen twee uur mijn hotel. Tenminste.... mijn hotel heette toch Diani Palm? Waarom staat er dan Palm Reef hotel op het bord?? Ik de chauffeur maar er op gewezen, duizendmaal excuus en weer doorrijden, dit keer naar het juiste hotel. Daar weet ik de chauffer er van te overtuigen dat mijn dollarkoers de juiste is, waardoor deze rit me uiteindelijk "maar" $50 kost i.p.v. $60. 


Toch maar gauw shillings halen, want dit zullen ze wel vaker proberen!! 's Morgens moet ik al weer vroeg op, want ik wordt bij het duikcentrum verwacht. Het ziet er allemaal degelijk uit maar dat mag ook wel met een duitse eigenaar ;). Ze doen gelukkig niet moeilijk dat ik mijn PADI pasje nog niet kan tonen en ik kan zelfs een zwembroek van één van de jongens daar lenen. De eerste duik is een leuke voor een eerste duik. Het zicht is iets minder dan ik verwacht had, maar 30 meter is toch niet slecht! De eerste duik zien we al verschillende schorpioenvissen, vreemd uitziende kreeftjes en leuke slakjes. Door de lichte stroming is al het softcoral open wat mooie plaatjes oplevert (die ik niet kan schieten omdat mijn onderwaterhuis in de achtergebleven tas zit!). Tussen twee duiken door relaxen aan boord met vers fruit en na een uurtje klaarmaken voor de volgende duik. In de verte worden een paar dolfijnen gesignaleerd maar helaas te ver om naar toe te zwemmen. De tweede duik is vergelijkbaar met de eerste alleen zien we hier ook twee schildpadden in de verte en veel blue spotted rays. Doordat we vroeg zijn begonnen ben ik al voor in de middag terug bij het hotel. Direct maar even met de luchthaven bellen. Jippie! ze hebben mijn bagage ontvangen!! 


Omdat de taxirit best wel prijzig was besluit ik nu met de mutata te gaan. Dat is een klein busje die iedereen langs de weg die mee wil oppikt. Bij het hotel hebben ze uitgelegd dat ik eerst naar Ukanda moet, daarvandaan eentje naar de ferry nemen. Vanaf de ferry moet ik er eentje zoeken naar het vliegveld. Met een stop bij iedere dikke boom duurt het ritje iets langer dan met de taxi, maar een stuk leuker. Wel valt me op dat iedereen die instapt op de verschillende mutatas standaard 10 shilling minder betaald dan ik. Dat zal de toeristenbelasting wel zijn! Bij de ferry aangekomen sluit ik me aan in de meute die al staat te wachen. Ik trek heel wat bekijks met m'n bleke snoetje! Aan de overkant staan tientallen mutata's te wachten, maar niet eentje naar het vliegveld. Uiteindelijk legt een vrouwtje me uit dat ik het beste eerst een andere kan nemen in de juiste richting en daarna een nieuwe. Ze wijst me naar de juiste mutata en ik krijg een ritje door de drukkere delen van Mombasa. Bij de eindbestemming blijkt mijn volgende rit geen mutata te zijn maar een fietstaxi. Die laatste 5 minuten zijn het duurste van de hele trip, maar totaal ben ik nog maar een schijntje van de taxirit kwijt (€ 1,30 om precies te zijn)! Om een lang verhaal maar eens te beëndigen, eindelijk heb ik mijn bagage en kan ik schone kleren aantrekken!! Terug in het hotel is het al weer etenstijd, er staat een heerlijk afrikaans buffet klaar (vraag me niet wat alles was, de namen zeiden me ook niet alles) met live muziek. Nog even wat naborrelen met een paar duitse hotelgasten en mijn eerste vakantiedag is al weer voorbij.

contentmap_plugin


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.