Ergens begin januari om inspiratie op te doen hebben we de vakantiebeurs bezocht. Geen aanrader nu we op internet alle info onder handbereik hebben. Veel stands met alleen folders, dat kan ik ook zelf wel uitzoeken! Maar toch iets gevonden wat aantrok: de bestemming Myanmar (alias Birma, alias Burma). Nog maar sinds een paar jaar open voor toeristen, dus hopelijk nog redelijk ongerept en authentiek.

Ook Winnie was enthousiast dus de bestemming voor dit jaar stond al op tijd vast. Halverwege het jaar maar eens wat concreter op zoek gegaan naar de mogelijkheden en leuke plekken en voordat we het wisten was er een reis samengesteld op basis van bouwstenen. Reisbureau van keuze dit keer Myanmaronline (Riksja travel). Je vraagt natuurlijk bij meerdere organisaties informatie en offertes maar de eerst gaf meteen het beste gevoel met een persoonlijke benadering, dus die is het geworden.

Als de verwachtingen uitkomen wordt het een mooie afwisselende reis, deels back to basic met de lokale bus en trein en verblijf in guesthouses, deels luxury travel met binnenlandse vluchten en de betere resorts. En voor mij natuurlijk tijdens de paar dagen aan de kust ook onder water kijken!

Onderstaand de hele reis zoals die moet gaan verlopen: tegen de klok in, beginnend en eindigend in Yangon.

 

{mosmap kml='http://www.mwanamaji.nl/kml/myanmar.kml'}

View Larger Map


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.