Nog een paar daagjes en dan reis ik af voor een nieuw avontuur in Afrika. Dit keer naar zuidelijk afrika waar ik in 30 dagen van Victoria Falls afzak naar Kaapstad.


Ik ga proberen een reisblogje bij te houden. Maar aangezien het een kampeerreis is met veel afgelegen plekken ga ik er van uit dat ik niet heel regelmatig zal bloggen! 


De verwachtingen zijn hoog, de spanning begint zich ook al op te bouwen. Dit keer ga ik niet met een Nederlandse reisorganisatie (de laatste reis was nogal een afknapper wat betreft reisbegeleiding), maar met een zuid-afrikaanse (www.overlandingafrica.com). Het reisgezelschap zal internationaal zijn, maar welke nationaliteiten weet ik nog niet. Dat gaan we zien :D.


Om alvast een indruk te krijgen van de reis te krijgen, de details staan hier beschreven. De groepsreis duurt 23 dagen, maar ik vertrek alvast wat eerder om een paar dagen bij de Victoria Falls rond te hangen. Ik verblijf in Zimbabwe, maar zal vast wel even de grens oversteken om de Falls ook van de Zambiaanse kant te bekijken. 


 De groepsreis gaat met een overland truck (een soort omgebouwde legertruck met zitplaatsen voor zo'n 20 man met mooi uitzicht op de savannes) van de Victoria Falls naar Chobe en de Okavango Delta in Botswana. Van daar via de Caprivistrip naar Etosha in Namibie, waar we verder afzakken naar de Namib desert en Sossusvlei om te genieten van de mooie landschappen met de kenmerkende rode duinen. Uiteindelijk passeren we de grens met Zuid Afrika bij Orange River en eindigen we in Kaapstad.


Ik verlaat de groep een dag eerder; het officiƫle programma omvat twee dagen in Stellenbosch. Een mooi teletubbylandschap met wijngaarden en veel ontspanning. Ik denk dat ik dat na een middag wel gezien heb, dus ik vertrek dan als het goed is al richting Kaapstad waar ik 5 dagen blijf. Natuurlijk om te duiken met zeeleeuwen en witte haaien, maar ook om te genieten van al het moois dat Kaapstad te bieden heeft, zoals de waterfront en braai op het strand :D

 


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.