Het heeft even geduurd sinds mijn laatste update, maar ja dat krijg je in een land als dit. Met een druk programma en internetcafees met apparatuur van voor de uitvinding van de telefoon lukt het niet altijd een stukje te schrijven. Ook geen foto's dus, want USB aansluitingen zitten er hier niet op.

Inmiddels zijn we natuurlijk al op een flink aantal mooie plekken geweest die ik nu niet allemaal ga noemen, dan zit ik er om middernacht nog (en morgen moeten we al om 6 uur weg, dus dat gaan we niet doen!

Dus alleen de hoogtepunten. Voor mij is iedere van dag het overheerlijke Zuid-Indiase eten een hoogtepunt. Ik snap de mensen die hier spaghetti of een pizza bestellen echt niet. Het eten is lang niet zo pittig als verwacht, hoewel ik af en te verzuim te vragen hoe heet een gercht is, wat ik de volgende dag met een japanse vlag moet bekopen :P

Volgens onze reisleidster is Hampi waar we twee dagen geleden waren hét hoogtepunt van de reis. Dat ben ik dus echt niet met haar eens. Als ik ergens achter gekomen ben dan is het wel dat dode cultuur h

et voor mij niet echt doet. Hampi is een hoop stenen (volgens de lokale gids de op twee na grootse Unesco Heritage site ter wereld  - na Machu Picchu en Angkor Wat) die een paar eeuw geleden een groot paleis en tempelcomplex was. In Amersfoort hebben we oudere gebouwen :D.

Nee dan is levende cultuur toch vele malen leuker. Tempels die nog actief in gebruik zijn, zoals in Madurei de Sri Meenakshi. Veel mensen die in hun moie sari's (de vrouwen dan) eer komen bewijzen aan hun vele goden. En veel indiase toeristen die allemaal met ons op de foto willen :D. Een ander hoogtepunt vond ik Mysore, een mooie stad opgetrokken rond het paleis van een maharadha. Met veel drukke straten - met koeien natuurlijk - en markten zoals ik ze me had voorgesteld in India: een kaleidoscoop van geuren en kleuren die van alle groente, fruit en bloemenstalletjes kom.

Natuurlijk hebben we olifanten gezien, zowel in het wild als bij de tempels, maar helaas geen tijgers.

Morgen gaan we een lange reisdag tegemoet naar Goa, waar we twee dagen kunnen bijkomen op het strad. Waar ik natuurlijk mijn hoofd onder water ga steken, want ik sta al bijna drie weken droog!


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.