De eerste dagen zitten er al weer op, dus de hoogste tijd voor een verslagje van de eerste indrukken van Zuid India. Ik hou het kort want het is een lekkere sauna in dit internetcafe. Dat was ook meteen de eerste indruk: zaterdagnacht om 2:00 geland op Chennai war het op dat tijdstip nog drukkend warm was. De volgende dag bleek dat zelfs de mensen hier het te warm vinden. Maar mij hoor je niet klagen, dit is veel beter dan 10 graden en hagel :-D

We zijn niet in Chennai gebleven, maar direct doorgereden naar Mamallapuram, een dorpje iets ten zuiden van Chennai. De beloofde cultuurschok valt dus mee; die schijnt vooral in de grote steden (Chennai is een voor Indiase begrippen middelgrote stad met "maar" 8 miljoen inwoners) enorm te zijn. In Mamapalluram doen we de eerste tempels, en natuurlijk de eerste indruk van het Indiase eten waarop ik me de hele vakantie verheug. En als dit een voorproefje is voor de rest van de reis komt dat helemaal goed!

Na Mamallapuram gaan we door naar Pondicherry, vooral bekend vanwege het Franse verleden. Ook hier bezoeken we natuurlijk een tempel. Deze is gewijd aan Ganesh wat direct aan de buitenkant is te zien aan de olifant die er zielig aan een kettinkje staat. Dat beeld zullen we nog vaker zien.

 

Het Franse deel is erg leuk om te bezoeken en hoewel de huizen in franse stijl zijn gebouwd is het op straat echt indiaas: druk, veel getoeter en een kakofonie aan kleuren en geuren.

De twee dagen daarna staan in het teken van reizen en tempels. Eerst onderweg naar Tiruchirapalli, met op de route de Sabhanayaka Nataraja tempel, gewijd aan Shiva. Daarna door naar de Brihadishawra tempel in Thanjavur. En vandaag voor de afwisseling een klim van 420 treden naar alweer en tempel gevolg door - jawel - een tempel(complex), en wel een van de oudste en grootste in het zuiden, de Ranganathaswamy tempel.

Inmiddels zijn we aangekomen in Madurai waar we voorlopig de laatste tempel gaan bezoeken, waarna we een paar dagen natuur gaan krijgen.

De eerste indrukken zijn tot nu toe super: de beloofde cultuurschok is (nog) achterwege gebleven, het eten is nog lekkerder dan verwacht, het is lang niet zo smerig als beloofd. Oh ja, en de groep is ook leuk :D


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.