Nog net even voor mijn thuisreis een korte update. Door alle ellende na de verkiezingen in Kenia vliegen we niet terug vanaf Nairobi: reizen door Kenia is te gevaarlijk. Onze vlucht is inmiddels gewijzigd, vanavond vertrekken we vanaf Kilimanjaro Airport bij Arusha. Hierdoor hebben we een dag over in het programma: de laatste dag zou een reisdag zijn vanaf Arusha naar Nairobi. Dit is door onze reisbegeleider heel mooi opgelost. We zijn een halve dag langer in de Serengeti gebleven. Hierdoor hadden we een dag later dan gepland op de ochtend een gamedrive door de Ngorogoro krater. Hier zaten we ook op een andere camping dan gepland: in plaats van buiten de krater hebben we nu op de kraterrand gekampeerd met een mooie zonsopgang boven de krater. Vervolgens door naar Mto Wa Mu voor een relaxte camping met zwembad (en een nest Maraboes boven mijn tent - blij dat ik die niet zelf hoef schoon te maken!!) en pas op de laatste dag door naar Arusha waar we dus geen overnachting meer hebben.

Een gamedrive door de Ngorogoro krater is geweldig, op een beperkte oppervlakte leven zoveel dieren samen dat een paar mooie ontmoetingen niet kunnen uitblijven: flamingo's die door jakhalzen worden verschalkt, leeuwen op jacht, zebra's, gnoes, olifanten. En als toetje hippo's met een kunstje (helaas kan ik nu geen foto's plaatsen, dat komt wel als ik thuis ben).

Uiteraard waren de andere dagen tussen mijn laatste berichtje en deze net zo geweldig. De eindeloze vlakte van de Serengeti (wat ook de betekenis van Senegeti is in de taal van de Masai) met de mooiste dieren en vergezichten. Campsites waar de hyena's 's nachts een bezoekje komen brengen. Als toetje terwijl we de serengeti verlaten en de Ngorogoro conservation area in rijden leeuwen met welpjes. Het kan niet op deze vakantie maar helaas is het alweer voorbij.

Ik hou het kort dit keer, vanaf morgen heb ik alle tijd om met sneller internet de foto's te plaatsen. Tot gauw terug in Nederland!


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.