Het is weer eens zo ver. We gaan op reis :)Venezuelan flag

Dit keer was het vinden van de bestemming geen punt - we zijn nog geen van beide in Zuid Amerika geweest, de reisperiode (zo rond de kerst vertrekken) stond al vast waardoor een aantal landen afvielen. Van de overgebleven landen klonk Venezuela erg aantrekkelijk. Het boeken bleek problematischer. Diverse reisorganisaties aangeschreven, waarbij we wel wat wensen hebben aangegeven maar ook redelijk wat vrijheid hebben gegeven voor een creatieve invulling. Dan blijkt meteen al en groot verschil tussen de organisaties. De één komt met een reis die precies geeft wat we hebben gevraagd, niets meer en niets minder. De ander neemt eerst contact op om wat af te stemmen en komt dan met een mooi aangepast aanbod. 

De prijsverschillen zijn weer groot, waarbij soms niet duidelijk is waar dit aan ligt. Bij de goedkoopste is het wel duidelijk: geen binnenlandse vluchten, maar alle vervoer over land, deels met openbaar vervoer. Prijs technisch erg aantrekkelijk maar daardoor ook meer reis- dan verblijfdagen. We besuiten met eentje verder te gaan die ons - nadat we nog wat extra wensen hebben doorgegeven, geïnspireerd op sommige van de andere voorstellen - een mooi voorstel geeft. Akkoord is lijkt gegeven, maar daar vergissen we ons toch in. De dag dat we zouden vliegen wordt de vlucht geannuleerd. Dan het programma maar een paar dagen opschuiven zodat we weer op een goedkope vlucht zitten. Helaas wordt daardoor het landarrangement duurder. En blijken er een paar dingen niet te kloppen, zoals de aansluiting tussen ons laatste verblijf en de terugvlucht. Toch niet onbelangrijk. Meerdere telefoontjes en mails later komen we er nog niet uit, dus besluiten we de andere bureaus maar weer aan te schrijven, plus nog eentje extra. Die laatste wordt het uiteindelijk ook. Vámonos komt met een erg aantrekkelijk voorstel. Zeker als we ontdekken dat de prijs inclusief de internationale vluchten is. Heen op 31 december is het plan, totdat we bericht krijgen dat ook die vlucht wordt geannuleerd. Wijs geworden passen we het programma niet meer aan, maar besluiten we een dag eerder te vertrekken. Het eerste verblijf is toch aan de Carribische kust en een dagje acclimatiseren aan het strand onder een palmboom lijkt ons geen straf. 

Inmiddels is het bijna zover en zijn de reisbescheiden binnen. Grofweg staat het reisschema op de kaart hieronder. Lekker heen en weer langs alle mooie gebieden, met genoeg tijd om op de mooie plekken wat langer dan 1 nacht te blijven. En natuurlijk eindigen we op een mooi, afgelegen Carribisch eilandje voor de kust. Daar kan ik vast wel een duikje maken terwijl Winnie met een boekje onder een palmboom ligt. 

{mosmap kml='http://www.mwanamaji.nl/kml/Venezuela.kmz'|kmlrenderer='GeoXML'}

view larger map


 
 
 

Breadcrumbs

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.